Wij zijn vastgoedMAKELAAR (BIV 502100) en vastgoedexpert (lid KAVEX - kamer van vastgoedexperten)

U wenst uw onroerend goed te verkopen, maar heeft geen idee van de verkoopwaarde? U heeft bepaalde verwachtingen over de verkoopwaarde van uw onroerend goed, maar wenst deze te toetsen aan een professionele schatting? Wij helpen u graag verder met de schatting van uw onroerend goed. 

Op basis van een gefundeerde analyse bepalen we voor u de hoogst mogelijke te behalen verkoopprijs. De verkoopprijzen van woningen of bouwgronden zijn immers niet simpelweg met elkaar te vergelijken. Om u een objectieve waardebepaling te garanderen, bepalen wij een adviesprijs zonder voorkennis van uw eigen prijsverwachtingen.

Na een bezoek aan het te verkopen pand bezorgen wij u vrijblijvend een verslag met een indicatie van de verkoopwaarde per mail of met de post. De kostprijs van de schatting bedraagt 150,00 EUR excl. BTW (= 181,50 EUR incl. BTW) voor een woning,  appartement, of handelspand, en 100,00 EUR excl. BTW (= 121,00 EUR incl. BTW) voor een bouwgrond. Krijgen we van u (uiterlijk binnen de zes maanden na het afleveren van ons verslag) de opdracht om het geschatte onroerend goed te verkopen? Dan betalen wij u bij een gerealiseerde verkoop de kostprijs van de schatting integraal terug door deze in mindering te brengen van onze commissie!

Brochure downloaden

 

... en dit zegt onze zaakvoerder Ilse over "gratis schattingen":

"Onze schattingen zijn ook gratis als je beslist met ons kantoor in zee te gaan. Om te beginnen zit het verschil al in de term “vrijblijvend”. Wij gaan namelijk niet verder op een verdere samenwerking aandringen, gezien we toch “iets” betaald werden voor de tijd en het werk dat met zo’n gedetailleerde waardebepaling gepaard gaat. Die opbrengst kunnen we trouwens extra gebruiken voor publiciteit voor de panden die we mogen verkopen. En de tijd die we hierin steken, dat is toch heel wat. Reken toch wel 1 uur ter plaatse en meer dan 2 uur om de schatting af te werken (dat is dan om zaken uit te zoeken, de berekeningen te maken en een gedetailleerd verslag op te stellen). Ik begrijp niet dat andere kantoren dit helemaal gratis kunnen doen. Ik vermoed dat ze gewoon langskomen en u proberen te overtuigen met hen in zee te gaan en u ter plaatse een indicatie geven, zonder echt veel uit te rekenen of er veel tijd in te steken. Je mag er zeker van zijn, dat je heel wat informatie en een gedetailleerd verslag van ons bekomt, dat nodig is om de verdere stappen te ondernemen wat de verkoop betreft. Is dat nu door jezelf, je notaris of een ander kantoor. Het verschil ligt ook in de opleiding en ervaring van de mensen die bij je langskomen. Vaak gaat om inkopers van kantoren, die in het beste geval een schattingsmodule bij de hand hebben waar ze bepaalde paramaters kunnen ingeven, maar die geen opleiding genoten hebben en/of geen ervaring hebben in de regio. Als onze medewerkers zijn volleerde vastgoedmakelaars, met een diploma van makelaar-schatter (met BIV-nummer) of juridische opleiding (belangrijk om u te adviseren aangaande stedenbouw, meeneembaarheid enz.). Door de schatting betalend te maken, willen we ook drempelverlagend werken naar mensen die er nog niet helemaal uit zijn en zo beleefd zijn van niemand aan het werk te willen zetten voor niets. Want voor niets gaat enkel de zon op.“

Wil u een schatting aanvragen? Vul dan onderstaand contactformulier in!

Uw gegevens

Te schatten pand

Opmerkingen

Door dit formulier te verzenden verklaart u zich akkoord met ons privacy statement.